Köpa katt av oss

Leverans

☑️ Vid leverans är kattungen minst 12 veckor gammal. 

☑️ Vaccinerad 2 gånger samt avmaskade vid behov.

☑️ Veterinärbesiktade och ID-märkta med CHIP.

☑️ Registrerade i Sverak och innehar STAMTAVLA.

☑️ Dolda fel försäkrade i Folksam i 3 år.

☑️ Självklart rumsrena, högt älskade och överrösta med kärlek. 

☑️ Vana vid barn och andra katter, mycket och välhanterade. 

☑️ Kattungen får även med sig en filt som luktar mamma och syskon.

Pris

En Nevakattunge kostar hos oss 14 900 kr och vid tingning så betalas 2 900 kr i handpenning som ej återbetalas om ni av någon anledning skulle ångra er. 

Slutbetalning görs innan ni hämtar hem er nya familjemedlem.

[Katt blir Get]

För varje tingad kattunge, köper jag en get till en fattig familj i Etiopien. En svindlande liten gest för att rädda en hel familj! Familjens första killing går också till en annan familj som då får en gratisget. Så välsignelsen tar aldrig slut! En kan inte göra allt men alla kan göra lite. Läs gärna mer om barnsamaritens fantastiska arbete under: BARNSAMARITEN

Intresselista

Jag har en intresselista men det är inte "först till kvarn" som gäller. Jag vill vara tydlig med att jag är väldigt mån om att mina kattungar hamnar hos familjer som kan ge dem ett långt och kärleksfullt "föralltidhem". Jag är därför noga med att hitta de bästa hemmen till mina små Shaningo's(katter), och jag försöker också matcha rätt kattunge med rätt hem. Om en kattunge ser mycket lovande ut kan jag tex ha önskemål om att hitta ett nytt hem där det finns intresse att ställa ut katten vid något tillfälle. Inga utställnings-/avelsgarantier lämnas dock.

Vad förväntar jag mig utav en kattungeköpare?

* Jag vill att köpet är N O G A genomtänkt då katten kommer vara en del av er familj under många år framöver, det är därför av största vikt att ni tänkt till både en och två gånger så att en katt passar in i just er vardag. 

* Jag säljer inga katter enbart via mailkontakt. Så ett första besök för att se om kärlek uppstår är något jag förväntar mig utav alla potentiella kattungeköpare. Kattungebesök tas emot tidigast fr.o.m. att kattungen fyllt 5 veckor.

* Att ni kastrerar katten innan den blir könsmogen runt (6-8 månader), om den är såld som sällskapskatt. 

* Jag ser gärna att ni håller mig uppdaterad om/när det händer katten något.

* Att ni noga har testat er ev allergi ett antal gånger mot denna specifika ras.

* Att ni beaktar att en katt som säljs för avel kan ha restriktioner i kontraktet beroende på vad jag har för restriktioner på föräldradjuren. 

* Självklart att ni har/håller katten försäkrad.

 

När ni tingar en katt erläggs handpenning och i samband med detta skrivs ett tingningsavtal under av båda parter. Innan tingningsavtalet är undertecknat har ni som köpare rätt att ångra er, detta gäller även mig, att som uppfödare/säljare ha rätt att ångra mig och alltså välja att avstå från att sälja till er.  

Är handpenningen betald och ni senare ångrar er kan ni avstå köp men handpenningen återfås ej. 

Skulle katten däremot INTE gå igenom veterinärbesiktningen utan anmärkning (ua) och ni väljer att avstå köpet på grund av detta, återbetalas givetvis hela summan ni har lagt ut.

Anledningen till att jag vill veta om ni vill använda katten till avel är för att vi vill att de bäst lämpade till detta ändamål ska gå just till avel och det kan ju vara så att avelskvoten för kullen är full och då säljs katten endast till sällskap, ev. utställning.

 

Intresseanmälan kattunge

Vänligen fyll i informationen nedan:

 

Må hända, att för dej är de bara katter. 
 
Men för mej är de håriga barn 
som går på alla fyra och inte kan prata rent.
"Må hända, att för dej är de bara katter. 
 
Men för mej är de håriga barn som går på alla fyra och inte kan prata rent."

Bästa sättet att ta vara på varje minut, är att njuta av varje sekund. 

CARPE MOMENTUM 

 

Kontakt

SE* Shaningo's Irisvägen 6
Värmdö
13956
0731-592222 info@shaningos.se